Vegansk mad - Funghi con pomodori serveringsforslag med perlebyg

Funghi con Pomodori er en lækker vegansk ret med champignon, der blandt andet kan serveres med perlebyg fra Bonzo Sidedish og friske grøntsager.

Champignon – rig på vitamin B og D!

Vær med i konkurrencen om din bedste ret med Funghi con Pomodori fra Bonzo.


Der findes et stort udvalg af spiselige svampe. Der er et hav af forskellige sorter, og kendetegnet for dem alle er, at de indeholder flere ingredienser, som kan være gode og gavnlige for vores krop. Champignoner og andre svampe indeholder blandt andet jern, fibre, zink, essentielle aminosyrer, vitaminer – især D-vitamin og mineraler.

Champignon kan styrke immunforsvaret

Faktisk er den helt almindelige hvide champignon den svamp, der styrker immunforsvaret allermest. Det har forsøg på Arizona State University vist, idet der udviklede sig færre betændelsestilstande og en bedre tarmsundhed ved en diæt, der indeholdt champignoner.

Champignoner indeholder også masser af B-vitamin og jod, der er vigtige for, at stofskiftet kan fungere optimalt.

Champignoner har få kalorier og rummer masser af sund, vegetabilsk protein. Et højt indhold af protein i maden er blandt andet med til, at man opnår en god fornemmelse af mæthed, der holder længe. På den måde kan champignon hjælpe med til, at man kan holde vægten, fordi man ikke bliver sulten mellem måltiderne.

Funghi con Pomodori

funghi con pomodoriI Bonzos veganske ret, Funghi con Pomodori, har vi koblet champignonens skønne egenskaber med den lækre middelhavssmag fra grillede auberginer, peberfrugter, tomater, løg og solsikkeolie. En sand power ret. Nyd den som den er direkte fra glasset – kold eller opvarmet – sammen med et stykke groft brød. En herlig, ægte vegansk spise.

Servér også retten sammen med pasta eller forkogte havrekerner fra Bonzo Sidedish. Top med friske tomater, og du har skabt en klassiker.

Funghi con Pomodori kan også bruges til mange gode, børnevenlige familieretter. Den er for eksempel fremragende sammen med en hakkebøf og kartofler. Eller prøv mandagsdellerne sammen med Funghi con Pomodori, pasta og en salat – en rigtig familieret, alle kan lide.

Send os et foto af din favorit

Mulighederne er mange. Send os et foto af din helt egen Funghi con Pomodori ret og deltag i konkurrencen om månedens Bonzo ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *