vegan

Hos Bonzo henkoger vi vores simreretter efter gamle traditioner, således at alle råvarer og vitaminer bliver i retten. 

Henkogning af simreretter – en smuk, gammel tradition

Henkogning er en helt fantastisk teknik til konservering helt uden e-numre. Henkogning af simreretter bevarer alle vitaminer og mineraler i retten, uden brug af konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer.

Henkogning, som vores bedsteforældre benyttede sig af, da der hverken var køl og frys, baserer sig på Louis Pasteur’s opdagelse af, at man ved at opvarme fødevarer til 78 grader kan slå de bakterier og mikro-organismer ihjel, som ellers kan risikere at fordærve maden.

Henkogning af simreretter i praksis

Når man skal henkoge simreretter, kommer man i praksis retten i henkogningsglas. De lukkes tæt og opvarmes så med indhold nænsomt op til 80 grader i en vis periode, sådan at temperaturen er 80 grader hele vejen igennem. Når husmoderen tidligere selv henkogte, havde hun en særlig henkogningskedel, hvor glassene blev sat i, men i professionel sammenhæng sker opvarmningen nænsomt i vandbade i ovne.

Henkogningen skaber også et undertryk i glasset, så låget sidder stramt. Så det kan kræve lidt kræfter at dreje låget af. At låget sider stramt er til gengæld din garanti for, at der er lufttæt i glasset. Så er glasset med sikkerhed lukket, og Bonzo simreretten er beskyttet.

Kliklåg er ekstra kvalitetssikringHenkogning af Funghi con Pomodoro

Bonzo har et ”kliklåg” på glasset. Det er en ekstra kvalitetssikring, som betyder, at du kan tjekke, at låget sidder rigtigt på, og at glasset ikke har været åbnet. Lav et let tryk midt på låget, hvor der er markeret en cirkel. Kan du trykke ringen lidt ned, så låget siger klik, så skal du passe på! Så er undertrykket nemlig gået af glasset, og du skal ikke spise retten, idet der er kommet luft ind til retten. Når du trykker let, skal du ikke kunne trykke ringen ned. Så er der undertryk, og alt er OK.

Henkogning af simreretter holder på smagen

De tillukkede henkogningglas holder på simrerettens indhold af smag, vitaminer og mineraler. Intet går til spilde ved denne konserveringsproces. Henkogning er genialt, idet simreretten opnår en holdbarhed på over tre år i et Bonzo glas, og glasset behøver ikke at stå i køleskab. Du skal blot opbevare det væk fra sollys og ikke over stuetemperatur. Når glasset er åbnet, kan retten holde sig op til 5 dage i køleskabet. Opbevar den i et tillukket glas.

I en henkogt simreret bevares alle de anvendte råvarer samt alle vitaminer, mineraler, proteiner, fibre, gavnlige plantedele og animalske stoffer. Alt forbliver i retten.

Når man normalt koger grøntsager, mistes 20-50% af deres vitaminer og mineraler, når kogevandet kasseres. I en simreret koges grøntsagerne direkte i retten, så alt det sunde bevares. Derfor er sammenkogte simreretter den sundeste måde at tilberede mad på.

De fleste råvarer er sundest, når de opvarmes og koges med i retten, idet alle vitaminer, mineraler og fibre bliver tilgængelige for en optimal fordøjelse i menneskets krop.

Simreretter / sammenkogte retter som efterfølgende opbevares i henkogningsglas beholder al næring og smag i adskillige år – uden brug af konserveringsmidler!

Henkogte retter kan opbevares ved stuetemperatur – uden for sollysets skadelige virkning – helt uden konserveringsmidler. Man bruger således ikke den dyrebare plads i køleskabet.

Opbevaring som vores bedsteforældre opbevarede deres sammenkogte retter i køkkenskabet / viktualierum / spisekammer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *