Dehydrering – tørring – er hemmeligheden bag Bonzo One Pot

At dehydrere sine fødevarer er en god, gammel måde at konservere på. Den teknik udnytter vi ved Bonzo’s One Pot retter, og resultatet er lækre, nemme retter, som du kan tilberede bare med et enkelt blus og en enkelt gryde.

Dehydrering kan foregå ved hjælp af flere processer. Man kan tørre i solen, ved lufttørring, frysetørring, vakuumtørring eller spraytørring. Der er forskellige metoder, som både afspejler, hvilken råvare, der skal tørres, og hvor industrialiseret, tørringen foregår.Bonzo Spaghetti Assassina

Bonzo benytter primært lufttørring og brug af dehydrator/tørreovn. Vi bruger disse metoder, fordi de netop muliggør tilberedning af fødevarer uden at overskride de 42 grader, som er kravet til, hvornår man kan lave såkaldt Raw Food. Dehydrering er imidlertid ikke kun et koncept som bruges af Raw Food entusiaster.

Under dehydrering fjernes en stor del af fødevarernes vandindhold, men råvarens smag fjernes overhovedet ikke! Dehydreringen bevirker, at både vægt og overflade mindskes, hvormed energitætheden stiger. Graden af udtørring har betydning for de sensoriske kvaliteter som smag, konsistens og farve.

Dehydreringsprocessen i en tørre-ovn sker typisk ved temperaturer mellem 30 og 60 grader. I takt med faldende vandindhold hjælper udtørringen konserveringen ved at have en hæmmende/stoppende effekt på bakterie- og svampevækst. Herved opnår man en konservering af råvaren.

Bonzo One PotVi alle kender tørrede frugter som bruges i müsli eller som snacks eller tørrede krydderier. Så dehydrerede/tørrede grøntsager er meget anvendt, og tørring er en anerkendt metode til at konservere alle former for råvarer. Derfor bruges dehydreret mad også i rumstationerne og ved ekspeditioner, hvor det betyder meget, at fødevarerne vejer så lidt som muligt, men samtidig er ernæringsrigtige.

Dehydrerede råvarer bevarer alle de gode ernæringsegenskaber, idet det blot er vandindholdet, der reduceres i råvaren ved en nænsom tørring/dehydrering.

Dehydrering eller tørring af madvarer er en af de ældste konserveringsmetoder, som vi stadig bruger. Fødevarerne konserveres helt uden, at der skal bruges kemi eller andet. Mange tørrer selv ringe af æbler eller pærer, eller tørrer krydderurter fra haven til vinterens forbrug. Hos Bonzo foregår det hele bare i lidt større skala – men lige så lidt uden kemi og tilsætningsstoffer som hjemme hos dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *