Om Bonzo

Inspirationen fra Tante Bonzo

Tante Bonzo lavede de lækreste henkogte retter med grøntsager fra sin kolonihave. Hun har inspireret os til de skønne Bonzo Classic og Bonzo Vegan retter.

Tante Bonzo var en farverig dame med en frodig kolonihave. Her dyrkede hun grøntsager, og vi nød de retter, hun kunne lave. Hun henkogte tit en masse glas, som vi ofte fik med hjem – så havde vi altid sund og smagsfyldt mad ved hånden.
Bonzos smagfulde simreretter er inspireret af stolte madlavningstraditioner – og mange er gamle opskrifter, der er gået i arv.

 

Klassisk teknik

Bonzo simreretter er lavet ved hjælp af henkogning. Vi fremstiller retten i åbne gryder, ligesom derhjemme, med brug af de bedste råvarer fra vore europæiske leverandører.
Her kommer vi maden i lufttætte glas, der så steriliseres ved hjælp af damp – klassisk, enkelt og 100 % uden brug af konserveringsstoffer.

Henkogning er en metode, som har været brugt i generationer. Henkogning er en teknik, som betyder, at retterne kan holde sig i lang tid, ja i årevis, uden at der skal tilsættes konservering. De forskellige glas med henkogte retter tager os tilbage til en tid, hvor holdbarhed, høj kvalitet, traditionel og naturlig smag samt de bedste ingredienser var i fokus. Hvert glas Bonzo er et glas fyldt med kærlighed.

Læs nærmere under Bonzo Vegan og Bonzo Classic.

 

Bonzo Sidedish

Bonzo Sidedish skaber et fuldgyldigt måltid sammen med de lækre retter fra Bonzo Classic og Bonzo Vegan. Et perfekt match.

Se vores forskellige varianter af pasta, bulgur, quinoa og kerner.

 

Måltidskasser

Skønne måltidskasser fra Bonzo gør hverdagen nem!

Bonzo vil gerne være med til at gøre den travle hverdag lidt nemmere. Og vel at mærke med sunde og nærende måltider for alle. Derfor har vi sammensat seks forskellige måltidskasser, som hver især er sammensat efter et tema, så I kan vælge det, der passer allerbedst i familiens smag.

Hver kasse rummer fire glas Bonzo simreretter og tilhørende Bonzo Sidedish. Så har I fire fuldgyldige måltider – som I kan tilberede på blot ti minutter hjemme i køkkenet.

Læs mere under Måltidskasser.

 

Bonzo Wineyard

Norsminde vinene

Første årgang af vores fremragende mousserende vine fra Norsminde syd for Aarhus blev høstet i 2012. Vi fremstiller vinene på hoveddruerne Solaris og Frühburgunder, og vi har nået et niveau, hvor vinene kan måle sig med de bedste mousserende vine fra Champagne distriktet.

Vine fra EU

Bonzo Wineyard er opstået, da vi opdagede, at flere af vores skønne råvareproducenter også dyrker og producerer vin - fremragende landvine - der passer perfekt til Bonzo simreretter. Dyrket på de samme jorde. Derfor henter vi vine hjem direkte fra vinbonden til vores Bonzo-kunder - fra jord til bord - så vi kan tilbyde en skøn landvin til en fornuftig pris. Vi har sammensat et sortiment, således der altid er en druesort, der kan komplimentere den Bonzo-ret du har valgt - eller som blot kan blive nydt i godt selskab. God fornøjelse!

Læs nærmere under Norsminde vine og Vine fra EU.

klassiske simreretter -  vegansk mad - vine fra Europa
Måltidskasse fra Bonzo med klassiske og veganske færdigretter
Norsminde vine fra Bonzo grundlægger Jørn Senger

Jørn Senger, grundlægger af Bonzo

 

 

 

 

 

 

Den rene vare

Bonzo Classic og Bonzo Vegan er klassiske simreretter, som hylder traditionen og samtidig lever op til moderne menneskers behov for convenience. De håndlavede retter er fulde af smag og skabt af kvalitetsråvarer uden brug af tilsætningsstoffer, E-numre eller anden konservering – naturlige produkter skabt af god kogekunst fra inderst til yderst! Bonzo er den rene vare!

Aubergine

Aubergine er en fantastisk sund grøntsag – også skrællen. Den er smækfyldt med antocyaniner, hvor især nasunin er spændende, idet det bl.a. hjælper med at rense overflødigt jern fra kroppen.

Grøntsagen har en gavnlig effekt på kolesterolniveauet, og så er den endvidere god for huden, håret og energiniveauet. Auberginens vitaminer og mineraler frigøres bedst i en sammenkogt ret, hvorfor Bonzo har valgt auberginen som en fast bestanddel i de veganske retter.

Bonzo råvarer - aubergine
Bonzo råvarer - tomater

Tomater

Tomater er sunde – super sunde! Det gælder især, når de opvarmes sammen med lidt fedtstof (en forudsætning for at aktivere og optage lycopen fra tomaten). Antioxidanten, lycopen, hører til gruppen af de farvestrålende carotener, og er den, der giver tomaten den røde farve.

Tomater beskytter dig mod blodpropper og visse kræftformer, og som en sidegevinst holder den saftige grøntsag ligeledes huden ung. Udover lycopen indeholder tomater E-vitamin, betacaroten og C-vitamin, som også booster immunforsvaret.

Svampe

Der er et hav af forskellige svampesorter og deraf et stort udvalg af spiselige. Kendetegnet for dem alle er, at de indeholder flere sundhedsmæssige ingredienser, som kan være gode og gavnlige for din krop. Af disse ingredienser kan bl.a. nævnes jern, fibre, zink og essentielle aminosyrer samt især D-vitaminer og mineraler.

Svampe er kalorielette og fyldt med de sunde, vegetabilske proteiner. Det bevirker, at du opnår en hurtig og sund mæthedsfornemmelse.

Bonzo råvarer - svampe
Bonzo råvarer - peberfrugt

Peberfrugt

Peberfrugt – sundere bliver det bare ikke. Kaloriefattig og proppet med et imponerende antal gode stoffer; bl.a. capsaicin som har antibakterielle egenskaber og styrker dit immunforsvar.

Peberfrugter er en bombe af sundhed og smager samtidig virkelig godt. De er smagsforstærkere i sammenkogte retter, hvor de afgiver alle deres herligheder til retten.

Hvide bønner

Hvide bønner er en super kilde til kalium, der har en central betydning for hvert eneste hjerteslag. Får du for lidt kalium i kosten, viser forskning, at du har øget risiko for forhøjet blodtryk og ekstra hjerteslag.

Hvide bønner er ernæringsmæssigt bedre end de brune, da proteinindholdet er 15-20 procent højere. Bønnerne skal tilberedes ordentligt, og er derfor særdeles velegnet til sammenkogte retter som Bonzos, hvor der er taget hånd om den optimale tilberedning.

Bonzo råvarer - hvide bønner
Bonzo råvarer - løg

Løg

Løg fortjener status som en styrkende superfødevare, og bør derfor have en central plads i dine måltider – gerne dagligt, men som minimum adskillige gange om ugen. Løg tilfører i mere end én forstand retter både saft og kraft.

Løgene får sin friske kant fra de æteriske olier, som tilmed er et ernæringsmæssigt pletskud. De er fyldt med antioxidanter, og så hjælper de med at bekæmpe allergier, styrker dit hjerte, og er derudover med til at beskytte dit fordøjelsessystem – derfor et must!