Italiensk pasta

Spændende udvalg af retter lavet med lækker italiensk pasta. Italienerne er berømte for deres pasta. Og med god grund. Pasta er noget, som de fleste kan lide, og det går godt sammen med et hav af andre smage – så med pasta er grunden lagt til en lang række indbydende middagsretter. Hos Bonzo har vi udvalgt fire skønne retter med italiensk pasta til dig – alle sammen veganske, så du kan nyde dit måltid med den bedste samvittighed over for klimaet og din mave. Se også vores udvalg af risotto fra Italien.

Viser alle 4 resultater

  • Spicy spaghetti

    Spicy spaghetti “Assassina”

    Mad til 3 serveringer

    65,00DKK
  • Pappardelle med Karl Johan svampe

    Pappardelle med Karl Johan svampe

    Mad til 3 serveringer

    65,00DKK
  • Orecchiette med vegansk bolognese

    Orecchiette med vegansk bolognese

    Mad til 3 serveringer

    65,00DKK
  • Linguine med Pesto Genovese

    Linguine med Pesto Genovese

    Mad til 3 serveringer

    65,00DKK

Pastaretter lavet med lækker italiensk pasta

Skønne pastaretter med afsæt i det klassiske køkken

Man kan ikke tænke på italiensk mad uden at tænke på italiensk pasta! Selv om pastaen formentlig har sin oprindelse tilbage i det gamle Kina og via araberne har fundet vej til Europa, er pasta i dag synonymt med det italienske køkken, og der bliver sjældent serveret en god middag i støvlelandet, uden at den anden ret i menuen er en ret med italiensk pasta.

Der findes i dag omkring 100 forskellige slags pasta, og det er bestemt ikke tilfældigt, hvilken slags pasta, italienerne spiser til de forskellige saucer, der serveres sammen med italiensk pasta. En bolognese bliver som udgangspunkt for eksempel i Italien aldrig serveret med spaghetti, som vi ofte gør det herhjemme. Derimod serveres denne sauce med en bredere pasta eller som i Bonzo’s tilfælde med den type pasta, der kaldes Orecchiette. Orechiette betyder ’små ører’, og pastaen kan da også med lidt god vilje siges at ligne denne legemsdel lidt! Pastaen er god til bolognese, fordi de små pastaskåle opsamler saucen godt, på samme måde som de lidt bredere pastatyper gør. Der ligger en tanke bag alt – også valget af pastatype!

Ud over bolognese tilbyder Bonzo Linguine med Pesto Genovese, Pappardelle med Karl Johan svampe og Spaghetti ’Assassina’ – alt sammen veganske Onepot retter, som du tilbereder nemt og enkelt blot ved at komme indholdet af pakken i en gryde sammen med vand og evt. lidt olie. Efter et kvarters tid kan du servere en ægte italiensk klassiker.

De fire veganske Onepot retter med italiensk pasta repræsenterer på hver sin måde det klassiske italienske køkken. Bolognesen forbinder vi alle med dette – også selv om bolognese saucen ikke for alvor kan forbindes med Bologna, som den ellers har navn efter. Pesto Genovese er en klassiker fra Norditalien – en enkel og smagsfyldt sauce baseret på pinjekerner, basilikum, god olivenolie og parmesanost. Karl Johan svampene, som vi har kombineret med den lækre pappardelle pasta, er italienernes foretrukne spisesvamp. Den høstes hvert efterår i store mængder i de skovrige egne, og det italienske klima passer perfekt til denne svamp, der også kaldes ’porchini’. Det hentyder til, at svampens kød er fast og i smag kan minde lidt om svinekød.

Med vores spicy ’Assassina’ kan du tage med på en tur til Syditalien. Det er en krydret ret, og navnet betyder ’morderske’ – du dør bestemt ikke af at spise denne herlige ret, men måske bliver dine sanser vakt på en ny og herlig måde.

Med Bonzo’s Onepot pastaretter har du fået en god basis for at gå på opdagelse i den store verden af italiensk pasta. God fornøjelse!