Bønnesuppe – klassisk suppe fra Apulien

65,00DKK

Bønnesuppe fra Apulien er lavet med kærlighed til de rustikke traditioner i det italienske landkøkken. Her får du masser af de sunde bælgfrugter sammen med tomat, persille og hvidløg.

Mad til 3 serveringer

Forestil dig, hvordan de trætte høstarbejdere kommer hjem fra vinhøsten eller kornhøsten i det varme Apulien, som er ”hælen” i den støvle, som vi ofte sammenligner udseendet af Italien med. Her dyrkes oliven og vin i store mængder, og når formiddagens arbejde er overstået, og frokosten skal nydes, så vil det ikke så sjældent være en rustik ret som den bønnesuppe, vi har på programmet her.

Der er masser af næring og vigtige proteiner i de bælgfrugter, som bønnesuppen er rig på – bønner, linser og ærter. De er sunde for dig og gode for klimaet, fordi det er godt at få sine proteiner fra bælgfrugter i stedet for at spise alt for meget klimabelastende kød.

Smagen er sat i højsædet med lækre tomater, hvidløg, som understøtter de gode råvarers egen smag, og persille, som er en af de mest yndede krydderurter i det italienske køkken. Nyd suppen til frokost eller aften med et stykke brød til – så er du godt dækket ind med et godt måltid, der mætter og samtidig giver dig en god følelse i maven.

TIP: Italienerne er vilde med ost, så prøv at give bønnesuppen her et pift med et drys parmesan. Vil du gøre det raffineret, så skær skiver af et lyst brød, dæk dem med revet parmesan eller anden fast ost og rist dem i ovnen ved 200 g, til de er sprøde, og osten er gylden. Kom brødet i suppen og få en ekstra dimension på den lækre bønnesuppe fra Apulien.

Se de øvrige One Pot fra Bonzo.

Bønnesuppe

Varenummer (SKU): DK1586 Kategorier: , ,

Bønnesuppe

Dehydreret og vakuumpakket for optimal bevaring af smag og aroma. Læs mere om dehydrering.

Ingredienser:
Bønner 58%, linser 25%, ærter 8%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), tomater, persille, hvidløg. Kan indeholde spor af GLUTEN, MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ.
Alle ingredienserne er købt tørrede.

Nettovægt: 120 g
Tilberedt:
Ca. 1550 g

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi: 1016 kJ / 243 kcal
Fedt: 0,6 g
– heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrater: 45,1 g
– heraf sukkerarter: 1,8 g
Protein: 16,3 g
Fibre: 15,1 g
Salt/Sodium: 2,7 g/1079,3 mg

Opbevaring:
Opbevares tørt og køligt.

Fremgangsmåde

1) Bring 1,5 l vand og evt. 2 spsk. olie i kog i en stor slip-let gryde.
2) Tilføj posens indhold.
3) Læg låg på og lad det simre i 30 minutter eller mere. Krydr efter smag og servér med et dryp olivenolie.

TIP: Tilsæt en pølse skåret i mindre stykker under tilberedningen. Servér med brød.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bønnesuppe – klassisk suppe fra Apulien”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *