GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Bønnesuppe – klassisk suppe fra Apulien

2-3 portioner / ca. 1550 g

Portioner

Klar på

Vegansk

64 kr.

1 stk. svarer til 2-3 portioner / 1550 g

Bønnesuppe fra Apulien er lavet med kærlighed til de rustikke traditioner i det italienske landkøkken. Her får du masser af de sunde bælgfrugter sammen med tomat, persille og hvidløg.

Mere om retten

Forestil dig, hvordan de trætte høstarbejdere kommer hjem fra vinhøsten eller kornhøsten i det varme Apulien, som er ”hælen” i den støvle, som vi ofte sammenligner udseendet af Italien med. Her dyrkes oliven og vin i store mængder, og når formiddagens arbejde er overstået, og frokosten skal nydes, så vil det ikke så sjældent være en rustik ret som den bønnesuppe, vi har på programmet her.

Der er masser af næring og vigtige proteiner i de bælgfrugter, som bønnesuppen er rig på – bønner, linser og ærter. De er sunde for dig og gode for klimaet, fordi det er godt at få sine proteiner fra bælgfrugter i stedet for at spise alt for meget klimabelastende kød.

Smagen er sat i højsædet med lækre tomater, hvidløg, som understøtter de gode råvarers egen smag, og persille, som er en af de mest yndede krydderurter i det italienske køkken. Nyd suppen til frokost eller aften med et stykke brød til – så er du godt dækket ind med et godt måltid, der mætter og samtidig giver dig en god følelse i maven.

TIP: Italienerne er vilde med ost, så prøv at give bønnesuppen her et pift med et drys parmesan. Vil du gøre det raffineret, så skær skiver af et lyst brød, dæk dem med revet parmesan eller anden fast ost og rist dem i ovnen ved 200 g, til de er sprøde, og osten er gylden. Kom brødet i suppen og få en ekstra dimension på den lækre bønnesuppe fra Apulien.

Sådan gør du

1) Bring 1,5 l vand og evt. 2 spsk. olie i kog i en stor slip-let gryde.
2) Tilføj posens indhold.
3) Læg låg på og lad det simre i 30 minutter eller mere. Krydr efter smag og servér med et dryp olivenolie.

TIP: Tilsæt en pølse skåret i mindre stykker under tilberedningen. Servér med brød.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.

Retten indeholder

Ingredienser:
Bønner 58%, linser 25%, ærter 8%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), tomater, persille, hvidløg. Kan indeholde spor af GLUTEN, MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ.
Alle ingredienserne er købt tørrede.

Nettovægt: 120 g
Tilberedt:
Ca. 1550 g

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom