Cavatelli Pugliesi med Porcini svampe

65,00DKK


Cavatelli Pugliesi med Karl Johan svampesauce er en ægte italiensk ret fra hælen af støvlelandet, som indeholder svampen der også var den svenske konge Karl Johan den 14.’s livret. Tilberedt: Ca. 750 g

Mad til 2 portioner

Apulien er en region omtrent midt på Italiens østkyst, og den udgør det, man kalder “hælen” på det støvleformede land. Her holder man af den rustikke Cavatelli pasta, som vi her har sat sammen med Porcini svampe, også kaldet Karl Johan svampe. Det er en af de bedste spisesvampe og en favorit hos italienerne, som bruger svampen i et utal af retter.

Porcini betyder egentlig ’lille gris’, og det hentyder både til, at svampekødet har en fast struktur, lidt ligesom grisens kød, og en dyb smag med masser af umami, så svampen ofte bruges i en ret i stedet for kød. Sådan som vi gør det her i denne veganske ret.

Nyd de fine smagsnuancer, hvor pastaen og den lækre svampesauce går hånd i hånd. Kom gerne lidt revet parmesan eller tilsvarende vegansk variant på hver portion – det giver en ægte italiensk smag.

TIP: Prøv med et drys af frisk basilikum eller bredbladet persille på hver portion. Retten får et ekstra pift med det grønne drys – og du får et ekstra skud vitaminer og mineraler, som persille er rig på.

Bonzo er vilde med vegansk mad – så meget, at næsten hele One Pot serien er 100% vegansk.

Varenummer (SKU): DK1906 Kategorier: , , ,

Cavatelli Pugliesi med porcini svampe

Dehydreret og vakuumpakket for optimal bevaring af smag og aroma. Læs mere om dehydrering.

Ingredienser:
Pasta (durumHVEDE (semolina), vand 12,5%) 93%, Karljohan svampe (Boletus edulis) 4%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karljohan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), hvidløg, persille. Indeholder GLUTEN. Kan indeholde spor af MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ, TUN, BLÆKSPRUTTE og ÆG. Indeholder ikke tilsat glutaminat (smagsforstærker), kemiske tilsætningsstoffer eller stoffer afledt fra dyr.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 800 g

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi: 1544 kJ / 369 kcal
Fedt: 1 g
– heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrater: 74,1 g
– heraf sukkerarter: 2 g
Protein: 13 g
Fibre: 3,5 g
Salt/Sodium: 1,6 g/649 mg

Opbevaring:
Opbevares tørt og køligt.

Fremgangsmåde

1) Bring 700 ml vand og evt. 2 spsk. olie i kog i en stor slip-let gryde eller pande.
2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring i 1 minut.
3) Læg låg på og lad det simre, til størstedelen af vandet er absorberet (ca. 18 minutter). Tilsæt en smule kogende vand for en blødere konsistens. Smag til med krydderier, tilsæt 1-2 spsk. varmt vand før servering. Dryp med olivenolie.

TIP: Servér med 1 tsk. gorgonzola-ost og en smule nødder.