Chili con Carne er en fyrig symfoni af skønne bønner, kød, tomater, varme krydderier og chili – en rigtig klassiker fra Mellemamerika, som alle elsker.
500 g / Mad til 2 personer
Chili con carne er en ret fra Mexico. Det tror de fleste i hvert fald, men vi skal i virkeligheden lidt længere mod nord i det mellemamerikanske bælte – nemlig til Texas, hvor retten menes at være opstået omkring byen San Antonio. Der er også mange diskussioner om, hvorvidt der skal bønner i retten eller ej – men det synes vi nu, at der skal! Så får du båder ekstra proteiner og gode fibre.
Uanset hvad, så har vi at gøre med en ret, som gennem årene er blevet en af de mest populære også i vores del af verden. Alle kan lide kombinationen af de møre, røde bønner, det lækre kød og den smagsrige sovs, som har simret med tomater, skønne krydderier og chili.
Har man først haft duften af chili con carne i næsen, glemmer man den ikke. Det er det herlige krydderi spidskommen, der trænger igennem med sin forjættende duft af Østens mystik. Krydderiet blev oprindeligt dyrket og brugt i Afrika, Mellemøsten og Kina, men i dag er det en vigtig del af det mellemamerikanske køkken også.
Chili hører naturligvis også til retten. Vi har krydret Bonzos Chili con Carne, så de fleste kan være med, men vil du have rigtig sved på panden, kan du jo komme ekstra chili i, enten tørret og stødt eller fx en jalapeno-chilis skåret i tynde skiver.
Som oftest serveres Chili con Carne med en klat creme fraiche på hver portion og med brød til. Du kan gøre retten ekstra indbydende med et drys friskhakkede krydderurter, og er du ikke så meget for brød og gluten, kan du for eksempel servere Bonzos majspasta til – den er født glutenfri og smager super lækkert.
Alle de lækre simreretter fra Bonzo er fri for konserveringsmiddel – og i stedet fyldt med de lækreste kvalitetsråvarer. Dette gælder naturligvis også vores smagfulde Chili con Carne.
TIP: Hvis du ønsker en lidt fyldigere ret, så kan vi anbefale at servere Chili con Carne sammen med en af vores lækre Sidedishes. Gode bud kunne være med bulgur, quinoa eller ris.
Tilberedning af Chili con Carne:
Hæld glassets indhold i en gryde. Opvarm retten under omrøring ved ikke for kraftig varme. Servér med godt brød og lidt creme fraiche. Velbekomme.
Opbevaring af Chili con Carne:
Holdbarheden er 3 år. Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.
Henkogning – læs mere herom.
Er du til vegansk mad? Så prøv vores lækre Chili sin Carne.

Markus Nielsen –
Rigtig god til tortilla, da den giver en masse smag og er en god bund.
Josephine Amalie –
En god og klassisk Chili con carne, der godt kan piftes lidt yderligere op med noget chili. God smag. Blev leveret fra den ene dag til den anden, så det var nemt.
Anni –
Nemt, sundt og lækkert 👍
Inge merete Andersen –
lækker smag, sundt mættende og nærende! Hurtigt tilberedt på en travl dag! Kan anbefales – altid at have nogle glas ved hånden!
Emil Mikkelsen –
Perfekt til en travl dag, når der skal spises sundt og lækkert uden der er tid til at forberede en helt masse.
Martine Bille –
Jeg er så træt af, at alle retter i dag skal være så spækket med tilsætningsstoffer, farve og Gud ved efterhånden hvad. Vores lille dreng er allergisk overfor farve og har også problemer ofte med tilsætningsstoffer og stort set alting, der ikke bliver lavet helt fra bunden, kan han derfor ikke tåle. Det er så træls! Der er det fantastisk med Bonzo og denne Chili con Carne smager himmelsk.
Lærke Bentele –
Tilberedes nemt og hurtigt, der er mange muligheder for at parre tilbehør eller tilføje lidt friske råvarer. Fik retten leveret på en dags tid.
Sofia Frederiksen –
Lidt brød, lidt creme fraiche og så skal den bare opvarmes i en gryde. Det går rigtig godt sammen og er et lækkert lille måltid i min travle dag.
Anders Kraes –
Oplagt til brød, nachos, ris. Mange muligheder. Selv spiser jeg den ofte bare opvarmet i en gryde uden noget til, det er ligetil og smager rigtig godt.
Clara Majlund –
Chili sin Carne og Chili con Carne er de to bedste produkter i Bonzos samling. Der er så meget smag i begge retterne. Jeg kan godt lide at koble dem med noget ris og lidt chili, der gør det næsten til et helt hjemmelavet måltid.
Olivia Pierre –
Man kan smage de lækre kvalitetsråvarer og selvom den bare skal varmes op, så smager den altså rigtig godt. Det kan godt nok anbefales, hvis man ligesom mig ikke altid gider bruge en halv aften i køkkenet.