Arrabiata er smækfyldt med smag – fra auberginer, peberfrugt, tomat og ikke mindst chili.
500 g / Mad til 2 personer
Arrabiata betyder egentlig ”vred” på italiensk. Det kan jo lyde som et mærkeligt navn til en ret, men bagtanken er, at en Arrabiata er krydret og skarp i smagen – lidt vred, måske?
Arrabiata stammer fra Italien, hvor man ynder at bruge chili i mange forskellige retter. Hos Bonzo er denne veganske udgave af retten den mest krydrede, som vi har fremstillet – det er i hvert fald den, der rummer mest chili. Det kan du også smage i retten, men frygt ikke – den er stadig nuanceret og rund i smagen, så chilien er blot med til at fremhæve smagen af de andre ingredienser – ud over, at den naturligvis giver et lille svirp på tungen.
Oprindelsen til Arrabiata finder vi i det sydlige Italien, hvor man til alle tider har elsket det krydrede køkken. Mange retter fra Sìcilien er for eksempel fyldt med krydderier fra Nordafrika – men i Arrabiata har man begrænset sig til chilien og ingredienser, der fremhæves godt af dette krydderi. Man skal ikke så langt sydpå som til Sicilien for at finde rettens opfindelse – den stammer fra Lazio, egnen omkring Rom.
Hemmeligheden bag rettens smag er, at den simrer gennem lang tid, så smagen fra både tomater, peberfrugter og løg kan sætte sig og finde vej til auberginen, som vi først har givet et smæk på grillen, så der kommer flere smagsnuancer frem.
Det er typisk italiensk at servere retten med pasta. Her byder hos Bonzo på flere muligheder, også den glutenfri majspasta. Men vil du have din mad mere rustik og lidt grovere, kan du vælge at servere den med kogte hvedekerner, havrekerner eller andre fuldkornsprodukter.
Uanset hvad, er det pærenemt at få et godt måltid på bordet, hvis du vælger Arrabiataen. Den skal blot varmes godt igennem i en gryde, og imens kan du tilberede tilbehøret og måske en grøn salat, så du kan kombinere simrerettens dybe smage med salatens friskhed.
Denne spicy Arrabiata er fri for alt konserveringsmiddel og er i stedet fyldt med de skønneste kvalitetsråvarer.
TIP: Arrabiata kan med fordel serveres med majspasta, havrekerner eller andet tilbehør fra Bonzo.

Arrabiata tilberedning:
Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 10 min.
Arrabiata opbevaring:
Holdbarheden er 3 år. Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.
Henkogning – læs mere.

Søren Christensen –
En grøntsagsret, der rent faktisk smager af noget. Dejligt hvor nemt det lige er at varme den op.
Tina –
Fem stjerner herfra – Bonzo Arrabiata var fantastisk under min veganske pizza 🙂
Emil Mikkelsen –
Perfekt spicy og rigtig velsmagende 🙂 Tak for god mad.
Margrethe –
Godt krydret med lækre grøntsager og god til forskellige retter. Vi er specielt glade for den sammen med pasta – både fuldkorns og majspasta.
Peter Schou –
Super glad for serveringsforslagene, det er ligesom prikken over i’et for mig. Produktet smager også rigtig fint.
Kevin Beck –
Fin krydret grøntsagsret til en omgang pasta en sen/travl hverdagsaften 🙂
Mille L Rasmussen –
Den smager virkelig af noget! Jeg synes dog den er klart bedst, når man får noget tilbehør også fremfor bare at spise grøntsagsretten for sig selv fx en god pasta eller omgang ris.