Hvedekerner

(1 kundeanmeldelse)

28,00DKK

Prøv også..

 • Chili sin Carne

  Chili sin Carne

  Mad til 2 personer

  60,00DKK
 • Funghi con Pomodori

  Funghi con Pomodori

  Mad til 2 personer

  60,00DKK
 • Ragu di Fagioli

  Ragú di Fagioli

  Mad til 2 personer

  60,00DKK

500 g

Hvedekerner er et godt alternativ til ris og samtidig meget anvendelige i salater, supper og andre retter, hvor du vil tilføre energi og nyde hvedens milde smag.

Hvedekerner har været en del af menneskets basisernæring i årtusinder. Selv om vi kender hvede i Danmark for 7.000 år siden, var hveden heroppe nordpå en luksusspise indtil forrige århundrede, fordi vi selv skulle dyrke den, og det kunne være svært at få den rigtige kvalitet fremdyrket under de vejrforhold, der er i det kolde nord. Derfor blev hveden kun brugt ved særlige lejligheder, og helt op til vore dage har man i Sønderjylland betegnet franskbrød af hvedemel som ”kage” – det siger lidt om den værdi, hveden havde, og hvor meget man nød det, når man fik brød bagt af hvede.

I dag er hveden heldigvis tilgængelig for alle, så vi kan nyde den enten i brød eller som hele kerner. Bonzos hvedekerner er forkogt, så du hurtigt kan få dem på tallerkenen. Vi udvælger de bedste kvaliteter af solmoden hvede, så kernerne er fyldt med næring og den skønne, milde og fyldige smag af hvede.

Hvede betegnes med det botaniske navn, Triticum, som betyder hvid. Og hveden er da også kendetegnet ved at have et hvidt indre i kernen, så den leverer hvidt og blødt mel.

Hvedekerner kan bruges som et mildt smagende alternativ til ris, og den rummer fibre, vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.

Du kan også koge hvedekernerne og bruge dem i en rustik salat – for eksempel med forskellige bladsalater kombineret med bagte rodfrugter, revne rå rødbeder og æbler. Brug de ting, som du kan lide og sammensæt en skøn, sund salat, der giver din mave noget at arbejde med – det bliver den glad for.

Vælger du at bruge kernerne som tilbehør, egner de sig fortræffeligt til det sammen med en af Bonzos færdigretter på glas. Og da vi har forkogt kernerne, skal du kun koge dem i ti minutter, hvormed du får et fuldgyldigt og sundt måltid mad på bordet så hurtigt, at det slet ikke kan betale sig at begynde at tænke på take away og frysepizzaer!

Hos Bonzo finder du altid et velassorteret udvalg af frø og kerner. Prøv for eksempel også vores havrekerner, perlespelt og perlebyg.

Varenummer (SKU): DK1197 Kategorier: ,

Hvedekerner serveringsforslag

Hvedekerner med chili sin carne
Chili sin Carne med hvedekerner

Servér hvedekernerne fra Bonzo Sidedish som et sundt og lækkert tilbehør til vores Chili sin Carne. Suppler evt. med et godt og groft stykke brød og nogle ekstra grøntsager så som broccoli eller friske tomater.

Tip: Top retten med en skefuld mandel- eller sojafraiche og evt. ekstra chili i tynde skiver hvis du ønsker endnu mere styrke.

Om hvedekerner

Tilberedning hvedekerner:
Koges i ca. 10 min. i letsaltet vand (2 dl vand til 1 dl hvedekerner). Serveres varmt som tilbehør til Bonzos simreretter eller fx koldt i salater.

Ingredienser hvedekerner:
100% økologiske forkogte hvedekerner*.
*Gluten allergene. Kan indeholde spor af soja og sesam.

Vægt:
500 g

Opbevaring:
Opbevares tørt og køligt.

1 anmeldelse af Hvedekerner

 1. Tina

  Nemt og godt alternativ til ris 🙂

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Prøv også..

 • Funghi con Pomodori

  Funghi con Pomodori

  Mad til 2 personer

  60,00DKK
 • Chili sin Carne

  Chili sin Carne

  Mad til 2 personer

  60,00DKK
 • Ragu di Fagioli

  Ragú di Fagioli

  Mad til 2 personer

  60,00DKK