Fagioli al Forno

(2 kundeanmeldelser)

60,00DKK

Fagioli al forno med masser af hvide bønner, tomat og peberfrugt kaldes også nogle gange for baked beans på italiensk vis. Men det er en meget mere raffineret ret – og du vil nyde den!

Mad til 2 personer uden tilbehør.
Mad til 4 personer med tilbehør.

Fagioli al forno – bønner i ovn – er en rustik klassisk italiensk ret, som har mættet mange bønder gennem tiderne, når de er kommet trætte ind fra markarbejdet eller fra skovhugsten om vinteren. Nogle gange kaldes den for italienske baked beans – og den har da også nogle fællestræk med den kendte ret, der ofte indgår i et fuldgyldigt engelsk eller amerikansk morgenmåltid: Der er masser af møre, hvide bønner, som har simret i en tomatsovs.

Men dermed hører ligheden også op. Bonzos Fagioli al forno er en lettere ret med en sovs, der ud over at være baseret på tomater rummer masser af peberfrugt og andre grøntsager – ingredienser, der giver en fisk og behagelig sovs omkring de hvide bønner.

Bønner og andre bælgfrugter indgår i mange retter i Sydeuropa – ja i hele verden. For bælgfrugter giver gode proteiner, og hvis du har valgt at leve fuldt vegansk, er netop fokus på proteiner vigtige. Bælgfrugter er også fyldt med fibre og andre gode sager, så de har en positiv indvirkning både på din sundhed og på din mavefornemmelse!

Du kan servere Fagioli al forno på flere måder. Helt klassisk er blot at varme den op i en gryde og så servere den med et godt stykke brød – eller også Bonzos majspasta fra vores Sidedish serie. Så får du italiensk stemning omkring middagsbordet, men undgår gluten, sådan som mange moderne mennesker gerne vil.

Prøv også at bruge retten som fyld på en pizza – køb bare dejen klar til brug – og spis den med ekstra lækkert, frisk grønt som eksempelvis avocado skåret i skiver og lagt smukt hen over den bagte pizza.

Et grønt drys med friske basilikumblade eller andre krydderurter er bestemt ikke af vejen!

Servér eventuelt denne skønne, vegankse gryderet, som er helt uden konserveringsmiddel, med Bonzos majspasta. Pastaen koges på 10 minutter – mens du varmer din Fagioli al Forno op. Så har du et fuldgyldigt, sundt måltid på bare 10 minutter!

Vegansk fagioli al forno

Fagioli al forno tilberedning:
Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 10 min.

Fagioli al forno opbevaring:
Holdbarheden er 3 år. Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Henkogning – læs mere.

Se hele udvalget af vegansk mad fra Bonzo.

Fagioli al forno næringsdeklaration

Varenummer (SKU): DK1159 Kategorier: , Tag:

Fagioli al forno serveringsforslag

Fagioli al Forno som spread på polenta med avocadoskiver, snittet grønt og friske krydderurter
Fagioli al Forno som spread

Servér kold eller varm som spread på polenta eller og suppler med moden avocado i skiver, snittet grønt og friske krydderurter.
En smagsfyldt og indbydende frokostret.

Se opskrift

Fagioli al Forno på pizzabund bagt med vegansk ost og dryppet med basilikumolie og røget paprika
Fagioli al Forno på pizza.

Smør Fagioli al Forno ud på en færdigkøbt pizzabund, drys evt. med lidt vegansk ost og bag. Dryp med basilikumolie og drys med røget paprika.

Fagioli al forno indeholder

Ingredienser:
Udblødte hvide bønner (35 %), peberfrugter (18 %), tomatpuré (16 %), løg, solsikkeolie, gulerødder, salt, sukker, sort peber, laurbærblade.

Vægt:
500 g

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi 599 kJ/143 kcal
Fedt 8,0 g
– heraf mættede fedtsyrer 0,4 g
Kulhydrat 14 g
– heraf sukkerarter 4,0 g
Protein 3,8 g
Salt 1,0 g

Fri for:
Konserveringsmiddel

Mærkning:
V-mærke certificeret

2 anmeldelser af Fagioli al Forno

  1. Lene

    Virkelig god ret med massere af smag. Vi spiste den ovenpå en gang kartoffelmos og det var et hit herhjemme. Det er ikke sidste gang jeg køber den 🙂

  2. Jørn Boye

    Savner nu helt Italien. Super Fagioli al Forno, den kan jeg anbefale som topping på en hjemmelavet pizza.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *