Perlespelt er en skøn udgave af, hvad der ofte betegnes som en ældgammel hvedetype – spelt kaldes også urhvede.
Perlespelt. Er det ikke et skønt navn? Det synes vi hos Bonzo, og velvalgt er navnet også, for perlespelt er en art af den oldgamle hvedesort spelt, som også kaldes urhvede. Vi har altså at gøre med en hvedesort, som mennesket har dyrket helt fra oldtiden, og som nu har fået en renæssance i det moderne køkken.
Vores perlespelt består af de bedste, solmodne kerner af spelt, som er nænsomt poleret, så de får det perleagtige udseende. Vi har nænsomt forkogt kernerne for dig. Det er både med til at bevare de gode indholdsstoffer i spelten og betyder, at tilberedningstiden hjemme i dit køkken bliver kortere. Du skal blot koge kernerne i ti minutter – så er de klar til at blive spist.
Perlespelt har en fyldig og mild smag, som gør den velegnet både som tilbehør og som ingrediens i eksempelvis en middags- eller frokostsalat med eksempelvis ruccola salat og bagte rodfrugter.
Perlespelt rummer mange kostfibre, og sammen med det ret høje indhold af protein betyder det, at du er mæt i lang tid, når du spiser perlespelt. Fibrene gør også godt i din mave – en sund mave begynder ikke mindst med fiberrig kost, som giver dit fordøjelsessystem noget at arbejde med.
Perlespelt er også fyldt med gode vitaminer og mineraler. Blandt andet B12-vitamin, som ikke mindst er vigtigt at få, hvis du er veganer, og kalium, fosfor, jern, zink, mangan, kobber og selen, som er godt for dine muskler, dit blod og din hjerne.
Perlespelt er som nævnt et fortræffeligt tilbehør – ikke mindst til Bonzo’s færdigretter, hvor du kan vælge mellem ikke mindre end 16 simreretter på glas, med eller uden kød, som du foretrækker det.
Prøv også vores havrekerner, hvedekerner og perlebyg.

William Poulsen –
Meget specielt og anderledes end, hvad jeg normalt lige går og spiser, men det var nu meget lækkert. Det tilførte retten lidt mere smag og så føltes det rigtig sundt.