GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Petit Salé aux Lentilles

1-2 portioner / 750 g

Portioner

Klar på

Proteinrig

199 kr.

1 stk. svarer til 1-2 portioner / 750 g

Du vil føle dig hensat til den lille bistro i enhver fransk provinsby eller Paris, når du serverer denne Petit Salé aux Lentilles – confiteret grisekød i forskellige udskæringer som pølse m.v., kogt i sauce og med grønne linser som skøn modvægt til kødet. En klassiker fra Auvergne, den franske landsdel med de mange smukke landskaber præget af udslukte vulkaner.

Mere om retten

Petit Salé aux Lentilles er rustik borger- og bondemad, når det er bedst. Petit Salé aux Lentilles består af confiteret grisekød, som simrer i en herlig sauce med grønne linser, indtil både linser og kød er dejligt mørt, og saucen har taget smag af det let saltede og smørmøre grisekød, urter og krydderier. Der er flere forskellige udskæringer af grisekød i retten, ligesom den også indeholder smagfulde pølser fremstillet af det lækre grisekød.

Som de andre Bonzo Brasserie retter er det let og enkelt at tilberede denne Petit Salé, som retten blot kaldes i daglig tale.
Du skal blot varme retten godt igennem i en gryde – eller allerbedst i vandbad i gryde eller ovn, således at rettens enkelte dele bevares bedst muligt uden at koge for meget sammen.

Petit Salé aux Lentilles stammer oprindeligt fra den smukke del af Frankrig, som kaldes Auvergne. Det er en af de ældste regioner i det skønne land og i dag en del af Rhône-Alpes regionen, hvor nogle af de bedste franske madtraditioner stammer fra og stadig findes. Auvergne er også kendt for den verdensberømte Saint-Nectaire ost.

Fra Auvergne er Petit Salé aux Lentilles vandret ud til hele Frankrig, hvor den i dag er en elsket søndagsret, når familien mødes omkring frokostbordet, sådan som det stadig er en tradition i Frankrig. Men du finder også en Petit Salé på menukortet i de fleste bistroer og brasserier i landet, hvor det at spise ikke er noget, man gør for at overleve – men for at leve!

Retten er egentlig klar til tallerkenen som den er, blot varmet igennem. Men hvis du vil have mere fylde ind i retten, kan du med fordel prøve nogle af Bonzos Sidedish tilbehør – for eksempel den glutenfri majspasta eller kikærtepasta. I Frankrig ville man nok blot supplere den rustikke ret med et stykke friskbagt brød og eventuelt en enkel, grøn salat, blot tilberedt af forskellige grønne salater vendt i en olie-eddikedressing med lidt Dijonsennep og honning. Prøv også vores populære Poule au Pot.

Sådan gør du

Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 15-20 minutter.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Retten indeholder

Ingredienser:
Svinekød 33%, pølse af svinekød 19%, hønsebouillon (SELLERI, MÆLK, æg, GLUTEN), grønne linser 10%, gulerødder, løg, hvidløg, salt, peber, bouquet garni/friske urter.

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom