GRATIS FRAGT ved køb for 379 kr.
LEVERING 1-3 DAGE I HELE LANDET 

Poule au Pot

1-2 portioner / 750 g

Portioner

Klar på

Proteinrig

199 kr.

1 stk. svarer til 1-2 portioner / 750 g

Poule au Pot er en af de herlige retter fra det franske køkken, der trækker tråde langt tilbage i historien. Retten er stadig en klassiker på mange gode restauranter, hvor den tilberedes med omhu – ligesom det er tilfældet hjemme i de mange hjem, hvor man nyder at mødes over et godt måltid.

Mere om retten

Poule au Pot – høne i gryde – er en juvel i Bonzos Brasserie-serie af klassiske retter fra det franske køkken. Poule au Pot er en af de kendte franske retter, som har en historie og klar oprindelse. Den stammer nemlig fra den gamle provins, Béarn, som med hovedstaden Puy ligger nord for de franske Pyrenæer. Her blev retten nydt af den franske kong Henrik den 4., som regerede fra 1589 til 1610. Han elskede denne ret, og den forbindes i dag stadig med hans navn.

Poule au Pot er en klassisk ret, som er en slags blanding af en suppe og en gryderet – en herlig simreret, som bærer præg af det gode kød fra hønen og lækre grøntsager som gulerod, majroer og lignende. Alt sammen fremhæves af skønne krydderier og laurbærblade, som giver retten en fin friskhed og en god fylde i smagen.

Poule au Pot serveres normalt med et stykke friskbagt brød, men du kan også vælge andre former for tilbehør, hvis du ønsker at få en lidt fyldigere ret. Prøv for eksempel nogle af Bonzos Sidedish tilbehør. Det kan for eksempel være vores ærtepasta, som vil tilføre retten ekstra smagsdimensioner, eller kogte hvedekerner, som vil give ekstra fylde og supplere de fiberrige grøntsager.

Når vi i dag siger, at den franske kong Henrik den 4. holdt meget af Poule au Pot, så tænkte han i den forbindelse ikke alene på sin egen mund og sin egen husholdning. Han tillægges ordene om, at i hans kongerige skulle ingen bonde ikke have en herlig Poule au Pot i gryden hver søndag – og den tradition kan du jo så videreføre med Bonzos klassiske Poule au Pot, som trækker en lige linje tilbage gennem den omtumlede franske historie.

Sådan gør du

Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm gryderetten under omrøring i ca. 15-20 minutter.

Opbevaring

Holdbarheden er minimum 6 måneder, men ofte over 12 måneder. Se datomærkning på produkterne.

Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt. Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab op til 4 dage.

Retten indeholder

Ingredienser:
Hønsekød (oprindelse: Frankrig) 45 %, hønsebouillon (hønsefedt, hønsekød 1 %, krydderier og aroma (SELLERI) maltodextrin), gulerod, majroe, porrer, peber, courgette, salt, hvidløg, skalotteløg, nelliker, bouquet garni/friske urter.

VORES KUNDER SIGER...

0
DIN KURV
  • Kurven er tom