Poule au Pot

199,00DKK

Prøv også..

 • Urtepasta

  Urtepasta

  350 g

  28,00DKK
 • Hvedekerner

  Hvedekerner

  500 g

  28,00DKK
 • Poulet aux Morilles fra Bonzo

  Poulet aux Morilles

  239,00DKK

Poule au Pot er en af de herlige retter fra det franske køkken, der trækker tråde langt tilbage i historien. Retten er stadig en klassiker på mange gode restauranter, hvor den tilberedes med omhu – ligesom det er tilfældet hjemme i de mange hjem, hvor man nyder at mødes over et godt måltid.

750 g / Mad til 2-3 personer

Poule au Pot – høne i gryde – er en juvel i Bonzos Brasserie-serie af klassiske retter fra det franske køkken. Poule au Pot er en af de kendte franske retter, som har en historie og klar oprindelse. Den stammer nemlig fra den gamle provins, Béarn, som med hovedstaden Puy ligger nord for de franske Pyrenæer. Her blev retten nydt af den franske kong Henrik den 4., som regerede fra 1589 til 1610. Han elskede denne ret, og den forbindes i dag stadig med hans navn.

Poule au Pot er en klassisk ret, som er en slags blanding af en suppe og en gryderet – en herlig simreret, som bærer præg af det gode kød fra hønen og lækre grøntsager som gulerod, majroer og lignende. Alt sammen fremhæves af skønne krydderier og laurbærblade, som giver retten en fin friskhed og en god fylde i smagen.

Poule au Pot serveres normalt med et stykke friskbagt brød, men du kan også vælge andre former for tilbehør, hvis du ønsker at få en lidt fyldigere ret. Prøv for eksempel nogle af Bonzos Sidedish tilbehør. Det kan for eksempel være vores krydrede urtepasta, som vil tilføre retten ekstra smagsdimensioner, eller kogte hvedekerner, som vil give ekstra fylde og supplere de fiberrige grøntsager.

Når vi i dag siger, at den franske kong Henrik den 4. holdt meget af Poule au Pot, så tænkte han i den forbindelse ikke alene på sin egen mund og sin egen husholdning. Han tillægges ordene om, at i hans kongerige skulle ingen bonde ikke have en herlig Poule au Pot i gryden hver søndag – og den tradition kan du jo så videreføre med Bonzos klassiske Poule au Pot, som trækker en lige linje tilbage gennem den omtumlede franske historie. Prøv også vores populære Poulet aux Morilles.

Tilberedning af Poule au Pot:
Hæld glassets indhold i en gryde og opvarm under omrøring.

Opbevaring af Poule au Pot:
Opbevares tørt, mørkt og ikke for varmt.
Efter åbning opbevares varen tillukket i køleskab i op til 4 dage.

Varenummer (SKU): DK1777 Kategorier: ,

Poule au Pot indeholder

Ingredienser:
Hønsekød (oprindelse: Frankrig) 45 %, hønsebouillon (hønsefedt, hønsekød 1 %, krydderier og aroma (SELLERI) maltodextrin), gulerod, majroe, porrer, peber, courgette, salt, hvidløg, skalotteløg, nelliker, bouquet garni/friske urter.

Vægt:
750 g

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi 310 kJ/74 kcal
Fedt 3,0 g
– heraf mættede fedtsyrer 0,7 g
Kulhydrat 3,0 g
– heraf sukkerarter 2,0 g
Protein 10 g
Salt 0,5 g

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Poule au Pot”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Prøv også..

 • Urtepasta

  Urtepasta

  350 g

  28,00DKK
 • Poulet aux Morilles fra Bonzo

  Poulet aux Morilles

  239,00DKK
 • Hvedekerner

  Hvedekerner

  500 g

  28,00DKK