Risotto med Karl Johan svampe

65,00DKK

Prøv også..

  • Kartoffelmos med Karl Johan svampe

    Kartoffelmos med Karl Johan svampe

    Mad til 2 portioner

    65,00DKK
  • Risotto med asparages og porre

    Risotto med asparges og porre

    Mad til 2 portioner

    65,00DKK

Risotto med Karl Johan svampe er en hofret i Italien. Italienerne elsker den fornemme svamp, som også var den svenske konge Karl Johan den 14.’s livret. Tilberedt: Ca. 900 g

Tilberedt: Ca. 900 g / Mad til 2 portioner

Serverer man en risotto for en italiener, bliver han eller hun glad, for risotto er en italiensk livret – og især, hvis den er tilberedt med Karl Johan svampe. Det er en af de mest elskede spisesvampe i Italien, hvor den på grund af klimaet når en kvalitet, der eller er svær at finde. Det siges, at den svenske konge Karl Johan lærte at holde af disse svampe på rejser til Italien.

Porcini kaldes svampen på italiensk. Det betyder lille gris, og navnet hentyder til smagen og den lækre konsistens, som svampekødet har.

I denne risotto med Karl Johan svampe anvendes de berømte Carnaroli ris. Carnaroli ris dyrkes i Italien på den vidtstrakte Po-slette i Norditalien, og sorten regnes for den bedste til risotto. De langkornede ris beholder deres facon under kogningen, så risottoen ikke bliver til risengrød, men i stedet får en perfekt, cremet konsistens med ris, der netop er ”al dente” – altså har lidt bid, som den skal have i en vellykket risotto.

Risotto med Karl Johan svampe serveres rygende varm og fortjener lidt smør og et godt drys parmesan.

TIP: Prøv med et drys af friskhakket, bredbladet persille på hver portion. Risottoens milde smag får et ekstra pift med det grønne drys – og du får et ekstra skud vitaminer og mineraler, som persille er rig på.

Bonzo er vilde med vegansk mad – så meget, at hele One Pot serien er 100% vegansk.

Risotto med Karl Johan svampe næringsdeklaration

Varenummer (SKU): DK1630 Kategorier: , , ,

Risotto med Karl Johan svampe

Dehydreret og vakuumpakket for optimal bevaring af smag og aroma. Læs mere om dehydrering.

Ingredienser:
Carnaroli ris 95%, Karl Johan svampe (Boletus edulis) 3%, vegetabilsk bouillon (havsalt, løg, Karl Johan svampe (Boletus edulis), gulerødder, ekstra jomfru olivenolie, porrer, persille, knuste SELLERIfrø, hvidløg), hvidløg, persille. Kan indeholde spor af GLUTEN, MANDLER, HASSELNØDDER, SOJA, SESAMFRØ. Alle ingredienserne er købt tørrede.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 900 g

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi: 1449 kJ / 346 kcal
Fedt: 0,1 g
– heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrater: 76,1 g
– heraf sukkerarter: 0,2 g
Protein: 6,4 g
Fibre: 1 g
Salt/Sodium: 1,6 g/649,1 mg

Opbevaring:
Opbevares tørt og køligt.

Fremgangsmåde

1) Bring 750 ml vand og evt. 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie i kog i en stor slip-let gryde eller pande.
2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring ved medium varme i 1 minut.
3) Læg låg på og lad det simre, til størstedelen af vandet er absorberet (ca. 18 minutter) eller mere. Tilsæt 4 spsk. kogende vand for en blødere konsistens. Smag til med krydderier. Tilføj 1-2 spsk. varmt vand før serveringen og dryp med olivenolie.

TIP: Under omrøring tilfør 80 g hakket kød og nogle nødder; tilføj fløde eller revet parmesanost og kog i max 2 minutter.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Risotto med Karl Johan svampe”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Prøv også..

  • Kartoffelmos med Karl Johan svampe

    Kartoffelmos med Karl Johan svampe

    Mad til 2 portioner

    65,00DKK
  • Risotto med asparages og porre

    Risotto med asparges og porre

    Mad til 2 portioner

    65,00DKK