Risotto Limone

64,00DKK

Prøv også..

 • Risotto med Karl Johan svampe

  Mad til 2 portioner

  64,00DKK
 • Risotto med asparges og porre

  Mad til 2 portioner

  64,00DKK

Risotto er en ikonisk ret fra Italien, hvor man elsker den cremede ret af de bedste ris tilsat forskellige grøntsager, svampe eller måske skaldyr. Her har vi valgt en syditaliensk klassiker med autentisk smag af citron fra Capri. 

Tilberedt: Ca. 800 g / Mad til 2 portioner

Vidste du, at Italien er blandt verdens store producenter af ris? Ofte forbinder vi ris med Østen, men der produceres også ris i Europa, og her har Italien førertrøjen på. På den vidtstrakte, flade slette omkring floden Po i Norditalien dyrkes masser af ris. Den bedste kvalitet er Carnaroli ris, som er hovedingrediensen i vores lækre risotto med asparges og porre.

Traditionelt laves risotto i en proces, hvor risene mørnes sagte i olivenolie, vin og bouillon. Her har vi gjort hele forarbejdet for dig, så du blot skal tilsætte væske og lade risene mørne stille og roligt.

Hemmeligheden ved en god risotto er konsistensen. Den skal ikke være flydende, heller ikke fast – den skal have en dejlig, lind konsistens, hvor risene stadig har lidt bid. Du kan med justering af kogetiden få en lidt fastere risotto, hvis du ønsker det.

Nævner man den syditalienske ø, Capri, vil citrusfrugten naturligt falde i ens tanker, og her har vi kombineret den friske citronsmag med det søde fra gulerødder og afrundet det med gurkemeje og purløg – en sammensætning der giver en perfekt risotto.

FLEXITAR TIP: Nyd risottoen som den er, rygende varm, og giv den et godt drys parmesan – eller rør parmesanen ind i den varme risotto. Sådan spiser italienerne den. Før servering, tilsæt 100 g tun rørt sammen med 1 spsk. smør og frisk purløg.

Er du vild med smagen af Italien? Så er vores skønne One Pot retter lige noget for dig.

Varenummer (SKU): DK2033 Kategorier: , , ,

Risotto Limone

Dehydreret og vakuumpakket for optimal bevaring af smag og aroma. Læs mere om dehydrering.

Ingredienser:
Carnaroliris (94%), citron (4%), salt, gulerødder, gurkemeje, persille, purløg, ekstra jomfru olivenolie. Kan indeholde spor af gluten, mandler, hasselnødder, selleri, soja, sesamfrø, tun, blæksprutte, æg. Indeholder ikke glutaminat (smagsforstærker), kemiske tilsætningsstoffer eller stoffer afledt fra dyr.

Nettovægt: 200 g
Tilberedt: Ca. 800 g

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi: 1459 kJ / 356 kcal
Fedt: 0,2 g
– heraf mættede fedtsyrer: 0,0 g
Kulhydrater: 76,5 g
– heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 5,9 g
Fibre: 0,8 g
Salt: 3,2 g

Opbevaring:
Opbevares tørt og køligt.

Fremgangsmåde

1) Bring 700 ml vand og 2 spsk. olie i kog i en stor slip-let gryde eller pande.
2) Tilføj posens indhold og lad det småkoge under omrøring ved medium varme i 1 minut.
3) Læg låg på og lad det simre i ca. 18 minutter, til størstedelen af vandet er absorberet. Tilføj 1 potageskefuld kogende vand for et mindre al dente resultat. Tilsæt derefter salt, lad det stå i 1 minut og ibland 1-2 spsk. varmt vand før servering.

FLEXITAR TIP: Før servering, tilsæt 100 g tun rørt sammen med 1 spsk. smør og frisk persille.

Prøv også..

 • Risotto med asparges og porre

  Mad til 2 portioner

  64,00DKK
 • Risotto med Karl Johan svampe

  Mad til 2 portioner

  64,00DKK